Smart Container - projectvoorstel
Het project streeft ernaar een kleine flexibele “Smart Container” te ontwikkelen op basis van toekomstige wettelijke-, locale eisen en trends die betrekking hebben op een groot deel van de huidige supply chains m.b.t. energie verbruik, lucht en lawaai vervuiling tijdens DC-, regio-, en stadsdistributie.De gestelde eisen voor de transportvoertuigen (kleine trucks met hybride- en/of elektrische aandrijving) in combinatie met het beheersbaar houden van de kosten, vragen dan ook om aanpassingen in deze totale supply chains. Het project voorstel speelt in op het beheersbaar houden van de totale supply chain kosten door:


  1. Verregaande differentiatie van goederen (lage-hoge prijsklasse, kleine-medium volume/container)
  2. Verdichting van transport bewegingen door het combineren van goederen stromen met andere leveranciers (vermindering van eigendomleasen van commerciële voertuigen - contracten met geschikte transport bedrijven)
  3. Gedeelde opslag met andere bedrijven (plaatselijke DC′s)
  4. Bereikbaarheid 24-uur per dag, 7-dagen per week (opties voor avond/nacht distributie)
  5. Aangepast hoger beveiligingsniveau voor goederen en transport middelen (gedeeld transport en opslag, eventueel met avond/- nacht distributie hetgeen het risico van diefstal, vandalisme en illegaal gebruik verhoogt)


De doelstellingen en activiteiten van het project voorstel zijn besproken met o.a. potentiële kennis instellingen, sponsoren en maak industrie die een positieve ondersteuning voor het project gaven. Deelname door een retail organisatie(s) kan de start zijn van het project. Retail organisaties die meer informatie over het project voorstel willen hebben kunnen contact opnemen met Innovatie Support.


  • LOG-IN
  • OVER  ONS

   
   
Idee & Concept ontwikkeling
brug tussen  Product & Systeem innovatie
en  Zakelijke mogelijkheden